Критичні моменти при взятті підйомів.

Дуже часто трапляється ситуація, коли ми зупиняємося посередині або в кінці підйому через брак ходу або зчеплення з грунтом. Недосвідчені райдери в таких випадках або закопують колесо, або перевертають мотоцикл, іноді навіть роблять бекфіп))) В кращому випадку, просто кладуть мотоцикл на бік.

Проте є рецепт як врятувати ситуацію. Але тут потрібне володіння повільним віллі. І ви не обов’язково маєт проїжджати кілометр на задньому колесі, достатньо декількох метрів, але з чітким контролем.

Отже, рецепт.

  1. Переміщуємося на задню частину сидіння. Це дозволяє завантажити заднє колесо і додати йому кращого зчеплення з грунтом. Також ми дістаємо ногами до поверхні і можемо відштовхуватися, допомагаючи мотоциклу рухатися вперед. Іноді потрібно погойдуючись вагою тіла затискати задній амортизатор в нижнє положення, так ми ще ільше покращуємо зчеплення колеса.
  2. Працюємо в парі газ-зчеплення. При тому потрібно чітко контролювати зчеплення з грунтом. При надлишковій потужності потрібно дозувати тягу важелем зчеплення, закривання газу – поганий варіант. Якщо колесо закопується потужність зменшуємо і пробуємо більше завантажити заднє колесо, відштовхуємося ногами. Якщо мотоцикл піднімається в віллі, пробуємо контрольовано нести переднє колесо вперед, зберігаючи хід і підтримуючи баланс.

Приблизно так виглядає ситуація

Для тренування навику вибираємо нескладний пологий підйом і пробуємо нести переднє колесо якомога далі.

п.с.

Пробуйте і у вас обов’язково все вийде.

Для більш швидшого і безпечнішого навчання запрошуємо в нашу школу.

Їдемо вгору. Основні моменти.
PREVIOUS POST
Зимові тренування
NEXT POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *